​         

​Telefonnummer: 22 25 90 30

Mest brugte LEAN-værktøjer

Alle kan gøre brug af LEAN-værktøjerne

Værdistrømsanalyse

"Value stream mapping" (VSM) er et praktisk værktøj til at kortlægge produktets vej og visuelt præsentere de enkelte procestrin samt helheden omkring et produkts/en ydelses vej fra start til slut.

Når man arbejder med værdistrømsanalyser samarbejder man om faktuelt at beskrive hvordan der arbejdes, for dernæst at fjerne mest muligt spild.

Når man arbejder med LEAN fokuseres der på fakta-oplysninger, derfor er den en rigtig god ide at starte med at lave værdistrømsanalyser, som beskriver alt omkring et produkt. Har man først lavet en værdistrømsanalyse er man mere klar til at kaste sig over de andre værktøjer, da man under denne proces har ”fået øje” på potentialet.

Storgaard Innovation har meget stor erfaring i at benytte de forskellige værktøjer i praksis og arrangerer gerne LEAN-workshops med fokus på et eller flere værktøjer.

Find ud af hvordan værdistrømsanalyser laves i hæftet ”LEAN i praksis – Værdistrømsanalyser” - bestil hæftet her

​​

Spild

Omkring 60 % af et produkts gennemløbstid er i kategorien spild

- set med kundens øjne.

Arbejdet med LEAN går i høj grad ud på at fjerne spild og ikke mindst at forkorte gennemløbstiden, så man i højere grad kun laver det kunden reelt vil betale for.

​​

Målstyrings- og forbedringstavler

Såvel ledelse og medarbejdere har stor glæde af disse manuelle tavler, som løbende opdateres med fakta om hvordan ”rigets tilstand” er lige nu i en given afdeling.

Tavlerne kan desuden med fordel benyttes som dialog-sted for LEAN og være udstyret med felter som indbyder medarbejderne til at aflevere deres ideer for forslag til forbedringer – disse behandles dernæst på tavlemøder i fast interval.

Find inspiration til manuelle tavler i hæftet ”LEAN i praksis - Målstyrings- og forbedringstavler” - Bestil hæftet her​​

5S – orden og ryddelighed

Er det i orden, at man leder efter værktøj, sager, oplysninger? – skaber det værdi for kunden? – Nej!

Orden og ryddelighed på arbejdspladsen giver rigtig god mening, der arbejdes med at fjerne alt det man ikke har brug for i hverdagen, og finde faste pladser til det meste.

​Desuden er det ikke kun det visuelle ”rod” – men også i computeren der kan være brug for at standardisere hvordan man håndterer filer, mails osv.

Prøv 5S tal-legen den fortæller en del om hvorfor 5S er nødvendig: 5S talleg

Se hvordan du kan arbejde med 5S i hæftet ”LEAN i praksis – 5S (orden og ryddelighed)” - bestil hæftet her

​​

Øvrige LEAN-værktøjer

Ikke alle LEAN-værktøjer er relevante overalt, derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvad de forskellige værktøjer kan gøre for dig.

En række af disse værktøjer er beskrevet i hæftet ”LEAN i praksis- øvrige LEAN-værktøjer” - bestil hæftet her

Her kan du se hvordan værktøjer som blandt andre SMED, OEE og tidsstudier med fordel kan benyttes under arbejdet med LEAN.

Lean værktøjskassen er godt fyldt op med værktøjer og metoder der alle støtter op omkring LEAN-principperne, kunsten er at vælge de rigtige værktøjer i forhold til situationen.De 5 principper er kernen i LEAN:

LEAN nyheder og tips​

Nyt HÆFTE til dig
Vil du læse mine bud på, hvordan vedligehold bliver mere effektivt.
Læs hele nyheden
LEAN og digitalisering går hånd i hånd
Har du helt styr på værdikæden, fjernet spild, optimeret, fastlagt roller og ansvar, så er næste skridt digitalisering - du kommer ikke udenom.
Læs hele nyheden
STOP spild af TID
Jeg arbejder med en slags kampagne, hvor jeg sætter fokus på SPILD af TID, noget der kan have stor betydning, også for dig.
Læs hele nyheden

LEAN med succes

Succes med LEAN kræver vilje og vedholdenhed - se her på siden hvad der mere skal til.​

Læs mere her

Bestil LEAN-hæfter

Storgaard Innovation er LEAN-praktiker og har skrevet en række praktiske LEAN-hæfter som kan bestilles på pdf. ved at kontakte Storgaard Innovation.​

Hæfterne er ganske gratis

Se mine film om LEAN-ledelse og forskellige LEAN-værktøjer.

Alle mine film findes på YouTube, og ses ved at klikke på linket her under.​

Se mere her

Storgaard Innovation

CVR: 32810071

Kastanievænget 1

7173 Vonge